У середині вересня Міністерство енергетики України нагадало, що потрібно готуватись до нового опалювального сезону. У відомстві зазначають, що мають намір збільшувати видобуток за півтора місяці до його старту.

Про це у себе в Telegram-каналі писати Юрій Романенко.

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

Відомий український журналіст редактор порталу "Хвиля" Юрій Романенко обурюється повною безвідповідальність українських чиновників.

Він розповідає, що Міністерство енергетики "нарешті прокинулося" у вересні місяці і заявило про те, що через очікувані атаки росіян на нашу енергосистему, ми повинні збільшувати видобуток вугілля для того, щоб уникнути відключень світла взимку.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Показати ще

Опалювальний сезон, скріншот: Youtube

"Ми готуємся до складної зими. Адже ворог планує продовжувати обстріли наших енергооб’єктів. На жаль, ми мали цей досвід минулої зими і знаємо, наскільки це складне випробування. Тому праця кожного з вас дуже важлива – тих, хто на власних плечах тримає видобуток і постачання вугілля. Нам потрібно збільшувати видобуток, щоб забезпечити потреби теплової генерації і балансувати систему. Ми впоралися минулої зими, і я впевнений, що впораємося і цього разу", - повідомляють у відомстві.

Виникає багато питань, чому цим вирішили зайнятися саме зараз, коли до старту опалювального сезону залишається трохи більше місяця, чим профільне відомство займалося весь цей час.

Юрій Романенко, фото: скріншот

Журналіст зазначає про те, що чиновники вочевидь планують відновлювати енергосистему "як Бог дасть", а усі проблеми та негаразди, які з цим будуть пов'язані, перекладати на ракетні обстріли.

"За півтора місяці до опалювального сезону і через півтора роки війни за щучим наказом, на моє бажання видобуток вугілля вирости раз-два! Минулої зими ми так упоралися, що дасть Бог і цій упораємося, а якщо не впораємося, то скажемо, що то все агресор та прокляті соціології. Молимося, брати і сестри, молимося. Ну і в слід соціологічному опитуванні ви знаєте, що робити" - обурюється Романенко.

Нагадаємо, "Тюнінг на крові": чому Україна ризикує програти у війні проти окупантів.

Раніше повідомлялося, "Не полегшуйте тварям завдання": як росіяни шукають цілі для обстрілів через соцмережі.

Також, поки всі бояться катастрофи на ЗАЕС, персонал Рівненської АЕС затарився пивком на 20 тис грн.