Поблизу французького міста Варей місцевий фермер знайшов скарб, який фахівці й досі не можуть оцінити.

Чоловік, копаючи землю, знайшла близько 14 тисяч монет XIII століття. Про незвичайну знахідку повідомила радіостанція France Bleu на своєму сайті.

Як зазначається, знахідку було виявлено 5 років тому, але повідомили про неї лише у вересні цього року. Причиною стала тривала експертиза. Як розповідає сам фермер, він знайшов скарб випадково.

"Я допомагав подрузі засипати землю, щоб розширити її ферму в Монльбо, коли побачив велику металеву кулю серед каміння", - розповів Роджер Мутель.

Популярні новини зараз

Українцям оголосили про нові виплати у жовтні: треба поквапитись, щоб вистачило на всіх

Школярів триматимуть у їжакових рукавицях: заборонять те, до чого звикли роками

Літнім українцям підкинуть грошей: як збільшиться пенсія в залежності від віку

Продай майно – заплати за комуналку: українці вийшли на новий рівень бідності

Показати ще

Вже пізніше з'ясувалося, що куля, яка за розміром була схожа на баскетбольний м'яч, складалася з 14 000 срібних та мідних монет XIII століття. Зараз Домінік Дюссо, нумізмат, який взявся за оцінку скарбу, і досі не може назвати його вартість.

Як заявив експерт, деякі монети оцінюються у 100 євро, але у Франції близько п'яти тисяч колекціонерів середньовічних монет. Тому якщо ви розмістите 14 000 монет на ринку, ви ризикуєте знизити ціни, підкреслив фахівець.

Зазначається, що сховав ймовірно скарб багатий купець, часті подорожі по Франції. Такий висновок був зроблений, оскільки багато знайдених монет були в ході в різних куточках країни.

Нагадаємо, що українець хотів заробити на картоплі, віддавши 31 тисячу доларів, але не побачив ні грошей, ні овочів: "Постачання ось-ось відбудеться".

Раніше ми повідомляли, що чоловік знайшов тисячі євро у банках з-під Nesquik, але вони майже нічого не варті: "Це неможливо".