Як платити менше за електроенергію: пікові години споживання світла змінилися

Тарифи на електрику, скріншот: YouTube

Укренерго попередило, наразі використання електроенергії слід обмежувати в період з 16.00 до 23.00, а не з 19.00 до 22.00. В Укренерго уточнили, що споживання в енергосистемі у вечірній час будніх днів збільшилося на 9% порівняно з аналогічним періодом минулого тижня. У зазначений період варто відмовитися від використання потужної побутової техніки та вмикати прилади в інші години. Також не слід користуватися двома пристроями одночасно. Щоб заощадити на платіжках за світло, потрібно: купувати енергоощадні прилади (з таймером), вимикати техніку, яка не використовується, використовувати LED-лампи замість звичайних ламп розжарювання, встановити розумний лічильник електроенергії, використовувати техніку з екорежимом.

Багатодітним батькам в Україні вручають повістки: що робити у такому випадку та як отримати відстрочку

Вручення повістки, скріншот із відео

Популярні новини зараз

З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

В Україні чоловіки призовного віку мають право на відстрочку від мобілізації. До списку входять декілька категорій, зокрема багатодітні батьки. Незважаючи на законне звільнення від військової служби, багатодітним батькам також можуть вручити повістку. У юридичній клініці розповіли, як діяти у такому випадку. Для початку право на відстрочку потрібно довести та отримати. Для цього відповідна заява подається до ТЦК та СП із документами, що підтверджують звільнення. Чоловіки можуть подати заяву про відстрочку при отриманні повістки або за необхідності отримати відмітку у військово-облікових документах для виїзду за кордон.

Дружина депутата Олександра Скічка зібрала колекцію сумок на сотні тисяч: "Від Hermes..."

Саша Скічко та Ліза Юрушева, фото: Instagram

У мережі вже активно говорять про те, що собі дозволяє носити дружина телеведучого та депутата Олександра Скічко Єлизавета Юрушева. Буквально днями Єлизавета показала свій новий образ у піжамі від бренду Sleeper. Про це стало відомо завдяки публікації блогера Harley Quinn у мережі Telegram. Ця піжама коштує "всього" 8-9 тисяч гривень. Проте сумка, з якою Юрушева з'явилася у кадрі, коштує набагато більше. Цей аксесуар від бренду Hermes. Ця модель коштує близько 5 тисяч євро, виходить, що образ Єлизавети коштував майже 200 тисяч гривень.

Українка поскаржилася, що "Нафтогаз" "повісив" неіснуючий борг: "Маю подарувати 1500 грн?"

"Нафтогаз". Фото: скрін youtube

Українка звернулася до "Нафтогазу" зі скаргою, заявивши, що їй нарахували борг за період, коли помешкання порожніло і ніхто не споживав газ. Клієнтка заявила, що їй нарахували 196 кубометрів спожитого газу при тому, що у квартирі ніхто не жив і відповідно не використав його. У результаті вона виявилася належною 1500 гривень за послуги, які за фактом не надавалися. Українка зазначила, що довгий час намагалася добитися перерахунку, але "Нафтогаз" посилає до облгазу, а той назад - до "Нафтогазу". У результаті ситуація не може вирішитись вже більше року.

Дружина Павліка Репяхова "влипла" на чималу суму через 2-річного сина: "Голка в руці..."

Катя Репяхова. Фото: Instagram

Дружина українського співака Віктора Павліка, блогер та підприємниця Катерина Репяхова поділилася в Instagram Stories цілою історією, коли вона злякалася через результати обстеження 2-річного сина. Діагноз простий і цілком зрозумілий після того, що довелося пережити батькам малюка — затримка мовлення. Через це Катерина зараз і їздить лікарями, щоб з'ясувати причину цього і нарешті "стабілізувати" його зростання. Наприклад, Репяхова зовсім недавно з дитиною відвідала приватну клініку в Києві і була здивована, як лікар ставився до малюка. У нього потрібно було взяти кров із вени і цей процес Катерина назвала "пеклом на землі", бо довелося використати 8 пробірок і лише двічі матеріал був узятий без катетера.