У травні у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій визнали, що вимушеним переселенцям затримують виплати, але пообіцяли незабаром виправити ситуацію.

Як зазначила Ірина Верещук, переселенці не повинні страждати через те, що зараз відбуваються непорозуміння між відомствами.

Українці, фото Знай.ua

"Затримка виплат створює соціальну напругу. Люди повинні отримувати виплати допомоги на проживання в чіткі терміни", — заявила 22 травня очільниця Мінреінтеграції.

На початку червня уряд прозвітував про те, що заборгованості з виплат допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам станом на 31 травня повністю погасили.

Популярні новини зараз

Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками

Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Про це заявили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Українці. Фото: скрін youtube

Зараз переселенцям з окупованих територій та зони бойових дій держава виплачує допомогу в розмірі 2 тисяч гривень на дорослу людину та 3 тисячі гривень на дитину чи особу з інвалідністю.

Допомога переселенцям, скріншот з відео

Окрім цього, за словами Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук, наразі в областях готують програми з підтримки внутрішніх переселенців.

"Маємо не тільки дотримуватися Стратегії ВПО, але й реагувати на нові виклики. Жоден переселенець не може залишитися без виплат і соціального супроводу", — підкреслила вона.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що міжнародна організація оголосила про грошову допомогу: що потрібно знати.

Також наш портал інформував близько 20 тисяч гривень на сім'ю: українські переселенці зможуть отримати нову допомогу.

Крім того, наш портал інформував, що переселенці можуть отримати 25 тисяч гривень на дитину: куди звертатися за виплатами.