Літній морський відпочинок для дітей, ясна річ, стає дедалі популярнішим серед українських жінок.

Якщо раніше це питання можна було закрити поїздкою до Одеси, Бердянська, а також до Миколаївської чи Херсонської області... то зараз триває повномасштабна війна.

Відпочинок біля моря, скріншот: Youtube

Багатьох цікавить, які документи необхідні для того, щоб спланувати подорож до однієї з європейських країн чи іншого континенту. Зрозуміти особливості подорожі з українськими паспортами допомагає фахівець із добору турів Олександра Панамарчук на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Іноді відбуваються ситуації, коли українським громадянам не дозволяють відлетіти до Єгипту чи Туреччини з небіометричним паспортом... адже раніше це було можливо. Заборона має дві різні версії — якщо ви вилітаєте не з України (із зрозумілих причин), а з Польщі, Словаччини, Чехії та інших країн Шенгенської зони, вас просто не пустять без діючої біометрії. На початку війни громадян випускали з країни з будь-якими документами, щоб вони швидше опинилися у безпеці. Поза Україною так не вийде.

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Хоча, при вильоті з аеропортів Молдови, біометричний паспорт таки не обов'язковий, але можуть виникнути проблеми.

Відпочинок на морі, скріншот відео

Все через те, що у вашому паспорті без біометрії може не вистачати терміну дії — при в'їзді до Туреччини дуже важливо мати 150 і більше днів терміну придатності документа. У Єгипті на один місяць більше, у країнах Євросоюзу – три місяці від кінця поїздки.

Нагадаємо, ухилісти вигадали жахливий спосіб, щоб виїхати за кордон

Як повідомляв "Знай.uа", ваших дітей зупинятимуть на вулиці і відправлятимуть до ТЦК: юрист назвав наслідки нового закону

Знай.ua писав, втратять дах над головою: українських біженців за кордоном чекають неприємності з 1 липня