Українців засмутили черговим оновленням цін на популярні овочі. Так, морква в супермаркетах вже продається в середньому дорожче, ніж цибуля, а молоді буряки можна знайти і по 90 гривень за кіло. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Продукти харчування коштують українцям з кожним місяцем дедалі дорожче, особливо це стосується популярних овочів. Так, поки ціни на цибулю оновлюють рекорди, вартість моркви зовсім "полетіла в космос". Також дорожчають торішні буряки, а молоді поки що практично недоступні простим українцям.

Овочі в супермаркеті, фото: Unian

Морква

Якщо середня ціна цибулі у супермаркетах становить 65,42 гривні за кілограм, то вартість моркви вже 69,12 гривні за кілограм. Про це свідчать дані станом на 3 червня. При цьому в деяких супермаркетах вже з'явилася молода морква, яка напрочуд дешевше - 56,90 гривні за кілограм.

Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Буряк

Середня ціна буряку зросла з 9,79 до 10,65 гривні за кілограм. Цінники на коренеплід минулого врожаю тримаються у межах 6,90-12,90 гривні за кіло, залежно від супермаркету. Водночас молодий буряк у середньому коштує 76,60 гривні за кіло, що на 8,60 гривні дешевше ніж у травні. Ціни на буряки нового врожаю починаються від 69,90 та досягають 89,99 гривні за кіло.

Ціни на буряки. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, подужає практично будь-який гаманець: українців порадували новими цінами на тепличні томати.

Також наш портал інформував, в українських супермаркетах до літа знизили ціни на гречку, макарони та рис: скільки коштуватимуть продукти.

Крім того, ми писали, ось де по-справжньому дорого жити: українські супермаркети продають цибулю за цінами вищими, ніж у Швеції.