Сім'я, який помер у 2021 році від коронавірусу російського олігарха Олега Бурлакова, шахрайським шляхом вивела на офшорні рахунки майже 1,5 млрд доларів, приховуючи їх від санкцій ЄС. Про це інформує сайт телеканалу "Прямий".

Людмила та Вероніка Бурлакови, а також Грег Глінер - дружина, дочка та зять Олега Бурлакова ведуть спокійне та розкішне життя в Монако на сотні мільйонів доларів, виведених з нафтогазової галузі Росії. Все це під носом європейської влади, яка полюють на російські активи і накладає санкції на їхніх власників.

Олег Бурлаков. Фото: DR

Згідно з розслідуванням, 71-річна Людмила Бурлакова разом із дочкою та її чоловіком ще у 2018 році заволоділи коштами Олега Бурлакова, які були отримані від продажу російського нафтогазовидобувного підприємства "Бурнафтогаз". Зазначається, що олігарх ще за життя перерахував ці кошти на рахунки дружини у Швейцарії з метою податкової оптимізації, але після розлучення чоловіка вирішила заволодіти грошима. У цьому їй допоміг зять Грегорі Глінер, який вигадав схему виведення.

Людмила Бурлакова із дочками. Фото: prm.ua

Популярні новини зараз

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

У 2018 та 2019 роках Людмила Бурлакова нібито "втратила" велику частину грошей на біржі як інвестицій, зроблений через фонд Ironwall Capital Management свого зятя. Однак слідство підозрює, що ця майнова шкода була фіктивною", — йдеться у публікації.

Так, наголошується, що на офшорні рахунки самої Бурлакової, її дочок Вероніки та Олени у 2018-2019 роках було виведено близько 1,5 мільярда доларів.

Варто зазначити, що стосовно дружини, дочки та зятя померлого олігарха Бурлакова відкрито низку справ, зокрема в Монако, де вони проживають, сім'ю підозрюють у прихованні та відмиванні грошей. Також провадження відкрито в низці інших країн за заявою бізнес-партнера померлого олігарха Миколи Казакова.

Раніше портал Знай повідомляв, скандальний шлейф нового голови Одеської ОВ Олега Кіпера: люстрація, дорогі автомобілі, ДТП з дитиною.

Також наш портал інформував, нардеп Трухін перетворився на водія, щоб перетнути кордон: тепер вільно їздить Європою.

Крім того, ми писали, скандальний суддя Верховного Суду Всеволод Князєв отримує зарплату сидячи у СІЗО.