У Києві п'яний суддя на "Лексусі" на смерть збив 23-річного нацгвардійця: деталі ДТП на блокпості

З української столиці прийшли дуже плачевні новини. Так, у ніч із 25 на 26 травня голова Макарівського районного суду Київської області збив на смерть нацгвардійця на блокпосту.

Про це стало відомо завдяки оперативним повідомленням правоохоронних органів.

Повідомляється, що в ніч із четверга на п'ятницю, 26 травня, близько опівночі голова Макарівського райсуду Олексій Тандир на автомобілі "Лексус", рухаючись проспектом Берестейським, на смерть збив 23-річного військовослужбовця Національної гвардії України.

ДТП на блокпості в Києві, фото: Нацполіція

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

На українських дорогах знову зводять блокпости: кого торкнеться посилена "фільтрація"

Для наших читачів, які постійно моніторять інформацію через чутки чи незаконні Telegram-канали (на кшталт – "де видають повістки"), є важлива інформація. Так, у Броварському районі Київської області правоохоронці провели дводенну акцію на блокпостах, яку вже встигли назвати "фільтрацією".

Ці заходи, за інформацією від районної військової адміністрації, проводилися протягом двох днів (24-25 травня) з метою посилених перевірок.

Давайте дізнаємося, що саме сталося.

Блокпост, скріншот: YouTube

Після публікації скандальної блогерки Ганни Алхім до шпиталю Дніпра прилетіла ракета

На жаль, не всі лідери думок в Україні цілком розуміють, що відбувається зараз у нашій країні. Вже більше року після повномасштабного вторгнення Росії скандальна блогерка Анна Алхім виклала на своїй сторінці публікацію, через яку, ймовірно, загинула як мінімум 1 людина.

Сьогодні, 26 травня, російські окупаційні війська завдали ракетного удару по медичній установі у місті Дніпро. Відомо про одного загиблого та 15 поранених. Серед поранених є двоє дітей.

Дітей госпіталізовано до лікарні, а лікарі оцінюють їх стан як середньої тяжкості.

Аня Алхім, фото з Instagram

"Золота рибка" Яна Клочкова змінила Україну: втекла до Криму і мовчить про війну

Чотириразова олімпійська чемпіонка з плавання Яна Клочкова виїхала до окупованого Криму і нічого не говорить про криваву війну після образи на президента. Про те, куди зникла рекордсменка України, розповів ведучий Слава Дьомін.

Найтитулованіша спортсменка країни, чотириразова олімпійська чемпіонка з плавання Яна Клочкова вже 15 місяців проживає в окупованому Криму. При цьому вона не коментує криваву війну, яку розв'язала країна-терорист на її батьківщині.

Яна Клочкова. Фото: скрін youtube

У 55 років, навіть якщо немає стажу: хтось із українців може вийти на пенсію на особливих умовах

Родичі загиблих військових мають право на дострокову пенсію. Про це йдеться у Законі України №2146-IX від 24 березня 2022 року "Про внесення змін до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених із військової служби та деяких інших осіб".

Право на пенсію через втрату годувальника за померлого військовослужбовця мають батьки та дружина (або чоловік) годувальника. Так, якщо військовий загинув під час виконання службових обов'язків, то його родичі можуть вийти на пенсію не раніше ніж 55 років, незалежно від кількості заробленого страхового стажу.

Догляд за пенсіонером, скріншот: YouTube