В Україні стартував полуничний сезон Буквально за два тижні вона знизилася в ціні з 190 грн/кг до 85 грн/кг. Багато українців цікавляться, коду ж можна буде очікувати на той самий пік "ліберальних" цін на полуницю.

Експерт проекту "АПК: овочі та фрукти" Олександр Хорев розповів, у які дати варто очікувати найнижчих цін на цю ягоду.

Добриво для полуниці, скріншот: YouTube

За словами Олександра Хорева, мінімальні в поточному сезоні ціни на цю ягоду будуть через 2-3 тижні, але за умови, що за цей час у країні не станеться якихось значних природних катаклізмів, які негативно вплинуть на полуницю, що вирощується у відкритому ґрунті.

При цьому і динаміка на середину травня цього року була відповідною: якщо цього сезону середні оптові ціни на полуницю садову становили 150 грн/кг, то торік - 90 грн/кг, а позаминулого - 70 грн/кг.

Популярні новини зараз

В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ

Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою

Показати ще

Полуниця. Фото: скрін youtube

При цьому експерт прогнозує подальше зниження цін на полуницю, але не нижче за позначку 50 грн/кг. Навіть навпаки, швидше за це недосяжний для нинішнього сезону рівень, тоді як минулого року ціни на полуницю в розпал сезону коливалися в межах 40-80 грн/кг.

"Не можна стверджувати, що ціни на ягоди в поточному сезоні будуть нижчими, ніж у попередні роки, і полуниця коштуватиме дешевше 50 грн/кг. Подібним прогнозам не сприяють ні погодні умови цієї весни, ні ситуація з великими площами окупованих територій на півдні нашої держави.", - уточнює Олександр Хорев.

Полуниця. Фото: Youtube

У свою чергу, торговці на сільськогосподарському ярмарку в Києві також досить обережні в оцінках. За поточної пропозиції полуниці в діапазоні 85-100 грн, четверо з п'яти респондентів спрогнозували, що за два-три тижні ягода коштуватиме в межах 60-70 грн/кг.

Нагадаємо, малина вартістю у пенсію: популярна ягода б'є всі цінові рекорди.

Раніше повідомлялося, і хочеться, і колеться: українцям показали свіжі ціни на полуницю.

Також, полуничний сезон: на ринках масово з'явилася весняна ягода, ціни вводять у ступор.