Популярні мережі супермаркетів перерахували ціни на один із найпопулярніших овочів, який дивував захмарною вартістю ще кілька місяців тому. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Огірки ще кілька місяців тому були практично "елітним" овочем, оскільки цінники на деякі сорти піднімалися і понад 200 гривень за кілограм. Втім, овоч поступово дешевшає і стає доступнішим для гаманців пересічних українців.

Супермаркет, скріншот: YouTube

Так, станом на 18 травня огірки гладкі продаються в середньому по 106,57 гривні за кілограм, що помітно дешевше, ніж у квітні, коли їхня вартість становила 132,17 гривні за кілограм. Набагато доступнішими стали і колючі огірки, середній цінник яких знизився з 209,90 до 114,90 гривні за кілограм.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

За даними моніторингу, короткоплідні та тепличні огірки найдоступніші у супермаркетах, ціни на них досягають 88,90 та 79,90 гривні за кілограм відповідно.

Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін

Тим часом середній цінник на огірки "Естафета" досяг позначки 135,68 гривні за кілограм. Для порівняння, минулого місяця овочі пропонувалися в середньому по 184,63 гривні за кіло.

Раніше портал Знай повідомляв, ні в суп, ні посмажити: в Україні підстрибнули ціни на картоплю, скільки просять за "другий хліб".

Також наш портал інформував не всім по кишені: в Україні значно подорожчав улюблений фрукт, скільки просять за кілограм яблук.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, життя буде солодким: Україна збільшить виробництво цукру, що буде з цінами.