В Україні оголосили про нові правила виплат пенсій для українських пенсіонерів, які тимчасово виїхали за кордон. Про це пише профільне видання "На пенсії".

Повномасштабна війна змусила мільйони українців залишити будинки та тимчасово виїхати до інших країн. Зокрема, біженцями стало чимало пенсіонерів, для яких змінили правила виплат пенсій.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Так, громадяни України, які виїхали за кордон, матимуть змогу отримувати свої пенсійні виплати переказом через "Укрпошту". Втім, цей механізм діє, якщо поштовий оператор надає таку послугу в країні, де тимчасово мешкає людина.

Також пенсіонери можуть змінити спосіб отримання пенсії на банківську картку, але до цього необхідно подати відповідну заяву до Пенсійного фонду. Українці, які перебувають за кордоном, можуть зробити це віддалено через вебпортал електронних послуг, але попередньо необхідно отримати кваліфікований електронний підпис, якщо він відсутній.

Популярні новини зараз

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Показати ще

Пенсіонер. Фото: Youtube

Авторизувавшись на вебпорталі потрібно вибрати пункт "Про пенсійне забезпечення", а потім "Внесення змін до пенсійної справи" та заповнити форму заяви, завантаживши необхідні документи.

Раніше портал Знай повідомляв, українським пенсіонерам додадуть до виплат від 400 до 800 гривень: індексація тут ні до чого.

Також наш портал інформував, що українцям можуть "відрізати" субсидію, навіть якщо вони не винні: у ПФУ пояснили, від кого залежить рішення.

Крім того, ми писали, хто в Україні може розраховувати на пенсію у 20 тисяч гривень: голова управління ПФУ "розкрив інтригу".