Підвищення цін на продукти українців тепер важко здивувати, але запросто можна засмутити.

Звичайно, неприємно, коли регулярно купуєш продукт за однією вартістю, а зайшовши до супермаркету після важкого тижня в п'ятницю бачиш його зовсім за іншою. Безсумнівно, підвищення цін - те, що міцно увійшло наше життя, але з ним таки спостерігаються і часткові зниження. Зараз, наприклад, впали ціни на курячі яйця, хоча не можна і не відзначити, що подорожчали деякі види м'яса. Про це ми вам зараз розповімо.

Супермаркет, фото: Знай.ua

Ціни на свинину в Україні продовжують бити рекорди, деякі її види у вартості сягають 250 гривень за кілограм. Це суттєво б'є по кишені, тому українці шукають йому замінника, обираючи курятину чи яловичину. Виходячи з даних порталу Мінфін, ціни на ці види м'яса або виросли, але неістотно, або знизилися.

Яловичина

Без змін у травні залишилася ціна яловичих ребер – 152,98 грн., а гуляш, навпаки, подешевшав – з 243,25 грн. до 232,31 грн. за кілограм.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Курятина

Вартість кілограма курячих стегон у травні становила 113,45 грн., а у квітні була на рівні 107,48 грн. Курячі гомілки 77,79 грн. у квітні до 75,95 грн. у травні, а філе – із 142,64 грн. до 142,13 грн.

Ціни на яловичину та курятину у травні 2023, дані Мінфіну

Яйця

На окрему увагу заслуговують і ціни на яйця, адже цей продукт був буквально "золотим" минулого року. Після цього, звичайно, ціни на курячі яйця знижувалися. А у травні 2023 року падіння вартості продовжилося. Якщо у квітні середня ціна десятка сягала 70 гривень, то зараз ціни стартують від 24,90 гривень за десяток

Цю інформацію можна дізнатися виходячи з даних gotoshop.ua.

Згідно з моніторингом цін на 12 травня, яйця найдешевше можна купити в мережі ЕКО Маркет. Зараз у супермаркетах діє акція – знижка на курячі яйця поштучно складає 38%. Завдяки цьому купити десяток яєць С1 можна по 24,90 гривень.

У Форі вартість яєць поштучно – 2,84 грн./шт., тобто ціна десятка становить 28,40 грн./десяток, але за продукт категорії С0. У Варусі яйця С1 коштують 29,90 грн./десяток, в Ашані – від 35,50 грн./десяток, у Метро – від 34,90 грн./десяток.

Ціни на яйця в травні 2023

У деяких супермаркетах ціни на яйця таки перевищують 70 гривень за десяток, проте йдеться про органічну продукцію.

Нагадаємо, що українцям дозволили заробляти гроші на електроенергії: генератори купували недаремно?

Раніше ми повідомляли, що страви заграють новими фарбами: супермаркети потішили зниженням цін на зелень.