В Україні обговорюють питання щодо скорочення кількості предметів, які діти вивчають за шкільною програмою. З таким закликом виступив міністр освіти та науки Оксен Лісовий.

Про це міністр написав на своїй сторінці у Facebook. Він впевнений, що є безліч причин, щоб скоротити кількість шкільних предметів для українських дітей.

"Два роки COVID і рік повномасштабного вторгнення. Навантаження на дитину дуже високе: і психологічне, і розумове", Це і про велику кількість предметів, і про віддалене навчання, і про додаткові заняття, щоб надолужити втрачене", - заявив Лісовий.

Діти в школі. Фото: кадр з відео

Міністр нагадав, що учні 7-9 класів вивчають близько 20 предметів, що спричиняє стрес і змушує навчатися в онлайн режимі. Процес ускладнюється, оскільки в дітей немає гаджетів, а у викладачів адаптованих навчальних програм. Зрештою учні обирають собі пріоритетні предмети.

Популярні новини зараз

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

На його думку, зараз варто звернути увагу на оптимізацію навчальної програми. Це дозволить дізнатися, яке навантаження отримують діти під час уроків і самостійне опрацювання вдома, й у якій формі відбувається навчання.

Також він нагадав, що з 2027 року учні у старшій профільній школі зможуть самостійно обирати напрямок для навчання.

Оксен Лісовий, скріншот Facebook

Нагадаємо, як українцям отримати у спадок майно з окупації.

Раніше ми писали про те, як і коли чоловіки-переселенці мають стати на військовий облік