В Україні активно зростають ціни не лише на важливі продукти харчування, а й на популярні безалкогольні напої. Про це свідчать дані цінового моніторингу, які опубліковані на порталі Мінфін.

Українцям стає все складніше порадувати себе чимось смачненьким із продуктів харчування, адже ціни зростають чи не зі швидкістю світла. Зокрема, дорожчають популярні напої.

Супермаркет, скріншот: YouTube

Так, сік торгової марки Rich яблучний станом на 23 березня в середньому коштує 61,83 гривні, а ще місяцем раніше цінник на нього був помітно нижчим – 54,70 гривні. Сік мультивітамін із м'якоттю торгової марки "Наш сік" подорожчав з 38,31 до 41,36 гривні за 950 мл.

Ціни на напої. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Кока-кола українцям у середньому коштує 31,90 гривні за 1,5 літра. У лютому середній цінник був на рівні 30,65 грн. Ціни на напій коливаються у діапазоні 29,90-33,99 гривні за 1,5 літра, залежно від мережі супермаркетів.

Ціни на напої. Фото: скрін Мінфін

До речі, дорожчає навіть мінеральна вода. Так, "Моршинська" слабогазована пропонується в середньому по 20,32 гривні за 1,5 літра. У лютому цінник на неї був трохи нижчим – 19,93 гривні.

Ціни на напої. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, вітаміни лише для забезпечених українців: у супермаркетах продовжують дорожчати яблука та виноград.

Також наш портал інформував, космічні ціни на цибулю: як змінюватиметься вартість далі і коли може початися здешевлення.

Крім того, ми писали, просять по 80 грн за кіло: на скільки українські супермаркети змінили ціну на капусту, моркву та картоплю.