Цінники на українських супермаркетах не припиняють неприємно дивувати. Наприклад, дозволити собі такий популярний фрукт, як мандарин, стало у рази важче, оскільки вартість першого місяця весни помітно збільшилася. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Пік популярності цитрусових фруктів, зокрема мандарин, припадає на зимовий період, особливо новорічні свята. Втім, через свою корисність для організму, цитрусові мають попит протягом усього року. Ось тільки дозволити їх покупцям стало важче.

Супермаркет, фрукти: фото Знай.ua

Так, станом на 22 березня мандарини в українських супермаркетах у середньому пропонуються по 74,90 гривні за кілограм. У лютому їхня вартість становила 72,40 гривні за кіло. Цінники на продукт коливаються у діапазоні 59,90-89,90 гривні за кіло, залежно від торгової мережі.

Ціни на мандарини. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Мандарини клементин злетіли в ціні одразу на 26,71 гривні. Середній цінник у супермаркетах досяг позначки 111,90 гривні за кілограм, при тому, що минулого місяця був на рівні 85,19 гривні за кілограм. Вартість мандарину коливається в межах 73,90-149,90 гривні за кілограм, залежно від мережі супермаркетів, де продаються.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні почали знижуватися ціни на огірки: як змінилася вартість овочів у супермаркетах.

Також наш портал інформував, що українців готують до подорожчання соняшникової олії: ціни в супермаркетах вже зростають, але це ще не межа.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв кефір у минулому? Після скорочення комендантської години українські супермаркети оновили ціни на гарячі напої.