З 1 березня в Україні було здійснено індексацію пенсій на 19,7%. Перерахунок відбувся вже за новими правилами, із деякими обмеженнями на суму підвищення. Навіщо було запроваджено такі зміни і хто не зможе отримати повну суму підвищення, розповіла заступник міністра соцполітики Дар'я Марчак, пише UBR.

Дар'я Марчак зазначила, що було встановлено максимальну суму перерахунку у розмірі 1500 гривень і зробили це, щоб уникнути наростання розриву між різними категоріями пенсіонерів. За її словами, таке нововведення може стати основою для перегляду формули індексації у майбутньому.

Пенсіонери, скріншот: YouTube

У Міністерстві соціальної політики введене обмеження охарактеризували як "механізм збалансування пенсій", що дозволить рівномірно підвищувати виплати всім пенсіонерам. Також у відомстві не вважають, що таким чином українці з мінімальними пенсіями одержують надбавку за рахунок громадян, які отримують вищі пенсії та могли б отримати підвищення понад 1500 гривень.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

"Я б не сказала, що за їх рахунок. Більше системно говорити, що це буде коректна формула підрахунку пенсій. Підготовка до зміни формули та механіки проведення індексації", - заявила Дар'я Марчак.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, подобається така індексація? Пенсіонерам розповіли, чи враховуватимуть березневе підвищення при призначенні субсидії.

Також наш портал інформував, що нові вимоги виходу на пенсію в Україні: щасливчикам, які дожили до 60 років, доведеться ще почекати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, тисячі пенсіонерів не побачили індексації з 1 березня 2023 року: українцям "подарували" по 100 гривень.