Як жінкам вийти на пільгову пенсію: умови за 25 років змінилися

Пенсійна реформа триває, та за 25 років стали більш жорсткими умови виходу жінок на пільгову пенсію, за списками зі стажем в особливо шкідливих умовах. У 1990 роки, законодавством було передбачено для жінок, які працювали за списком №1, призначати пенсії при досягненні 45 років, за наявності 15 років загального стажу, з яких не менше 7 років 6 місяців – в особливо шкідливих умовах. Про це повідомляє незалежний консультант Сергій Коробкін.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Деяким українцям можуть відмовити у призначенні субсидії: перевірте, чи вас немає у цьому списку

Українцям нагадали, що у травні житлова субсидія буде призначатися на наступний період (до квітня 2024 року), і однією з умов для її призначення є відсутність заборгованості. Таким чином українцям можуть відмовити у призначенні житлових субсидій, якщо є прострочена на понад три місяці заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг.

Популярні новини зараз

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

В Україні тарифи на воду перерахують ще двічі: які суми доведеться платити з 1 квітня та 1 липня

Українцям повідомили про те, що тарифи на воду буде підвищено ще двічі. Нові тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення оприлюднила Національна комісія з питань енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ).

Тариф на воду, скрін: YouTube

Московські попи згадали, як молилися за Зеленського: тепер просять, щоб не виганяв з Лаври

Московські "ФСБшники в рясах", які мають залишити Лавру до 29 березня, почали маніпулювати. Після того, як вони отримали листа у якому їх повідомили про розрив договору про користування державним майном та будівлями на території заповідника, почалися масові звернення та залякування.

Московські попи. Фото: Youtube

Мобілізація в Україні: чоловікам розповіли, кому на вулиці не мають права вручати повістку

В Україні тривають заходи щодо мобілізації, яка діє у державі з лютого 2022 року. Багатьох чоловіків, як і жінок, цікавить питання, кому ж на вулиці не можуть вручити повістку.За словами юриста, виходячи з українського законодавства вручення повісток під час мобілізації на вулиці не забороняється.

Мобілізація в Україні, фото protocol

В Україні перерахували ціни на пальне: скільки коштуватиме заправитися бензином, дизелем та автогазом

На українських заправних станціях продовжує дешевшати скраплений газ та дизельне паливо. З бензином ситуація не така однозначна. Як змінилися цінники на АЗС, показують дані щоденного моніторингу на порталі Мінфін. На українському ринку палива у загальній картині зберігається тенденція до здешевлення.

АЗС. Фото: скрін youtube