Кінець першої декади березня відзначився черговим підвищенням цін на свиней забійних кондицій. За даними аналітиків, цінник виріс на 3 гривні за кілограм. Про це повідомили в асоціації "Свинарі України".

Протягом першої декади березня більшість товарних партій реалізовувалася за ціною в межах 69-71 гривні за кілограм, втім, зустрічалися й вищі цінники. Середньозважена ціна на живець свиней піднялася на 4,3%, до 70,5 гривні за кілограм, якщо порівнювати з минулим тижнем.

Свинина. Фото: скрін youtube

Виробники свинини наголошують, що закупівельна активність тримається на високому рівні. Зокрема епізодично спостерігалися запити на додаткові партії, що говорить про брак пропозиції свинини на українському ринку. У попередні роки таких складнощів не спостерігалося, адже брак вдавалося перекривати імпортом продукції з інших країн.

Свинина, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

За словами м'ясопереробників, кінцева реалізація відносно стабільна і відповідає сезонним трендам. Втім, спостерігалися деякі коливання через передпасхальний пост та корекцію роздрібних цін на продукцію.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, хліб, соняшникову олію та сіль більше не можна купити за старими цінами: скільки коштують зараз популярні продукти.

Також наш портал інформував, чи доведеться доїдати картопляні очищення? В Україні супермаркети різко підняли ціни на овочі "борщового набору".

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, Україні загрожує дефіцит популярного продукту: падіння виробництва та подорожчання міндобрив, запасайтеся вже зараз.