Українцям стало все складніше дозволити собі купувати фрукти, що особливо імпортуються з інших країн, оскільки ціни на них зросли дуже суттєво. Наприклад, на початку лютого супермаркети оновили ціни на апельсини та мандарини. За скільки можна купити улюблені цитрусові, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

У перші дні лютого у супермаркетах помітно знизилися ціни на апельсини, але водночас мандарини трохи подорожчали.

Супермаркет, фрукти: фото Знай.ua

Так, станом на 3 лютого за кілограм апельсинів у середньому доведеться викласти 55,27 гривні. При цьому у січні середній цінник був на рівні 63,23 гривні за кілограм. Апельсини преміум також стали доступнішими для гаманців українців. Цитрус у середньому коштує 61,95 гривні за кіло, тоді як минулого місяця вартість була на рівні 66,37 гривні за кіло.

Ціни на апельсини. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Мандарини в середньому продаються за 69,92 гривні за кілограм. Минулого місяця фрукт коштував 68,07 гривні за кіло. Мандарини Туреччина додали у ціні помітніше: з 63,07 гривні за кіло в січні подорожчали до 72 гривень за кіло.

Ціни на мандарини. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні подорожчали ще одні важливі продукти: свіжі ціни на вершкове та соняшникову олію.

Також наш портал інформував, українцям доводиться економити та "ловити" знижки через інфляцію: як сильно виріс середній чек у супермаркетах.

Крім того, наш портал інформував, по-жирному вже не буде: українські супермаркети поділилися новими цінами на солоне сало та свинину.