Ми часто ділимося з нашими дорогими читачами класними порадами, як швидше поставити себе на ноги, якщо раптом застуда чи інша "болячка". Цього разу ми пропонуємо більше дізнатися про чудодійну силу звичайної цибулі. Саме за допомогою цибулини можна подолати нежить, кашель і навіть зняти озноб.

Взимку багато людей страждають від сезонної застуди і нерідко "вбивають" свій організм пігулками. Однак є простий лайфхак, який допоможе позбавитися нежиті та кашлю, і не вимагає особливих витрат.

Про це українцям розповів один відомий блогер-лікар, який публікує свої поради на YouTube.

Цибуля, фото naturae

Не секрет, що у цибулі міститься чимало корисних речовин. Однак мало хто знає про те, чому цибуля допомагає від застуди. Справа в тому, що в цибулі є не тільки вітаміни, мінерали та інші корисні складові, але й фітонциди.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Сама по собі цибуля виділяє фітонциди, і якщо її нарізати, то вони піднімаються в повітря. Вдихаючи ці речовини, людина отримує потужну дозу сполук, які борються із застудами, нежиттю, головним болем та грипом.

Лікарі радять не поспішати влаштовувати "цибулеву ароматерапію", якщо вдома є немовля. Для початку варто порадитись з педіатром і точно з'ясувати, як дитина реагуватиме на їдкий запах. А ось дорослим людям боятися цибулі не варто. Ви можете розрізати одну цибулину на чотири частини та розкласти їх по будинку. Міняти цибулю варто тоді, коли вона починає в'янути.

Користь від цибулі. Фото: Youtube

Ще можна заховати шматочки в банки з отворами, добре підійдуть дрібні коробочки з-під кіндера. Використовуючи цибулю для лікування одного разу, ви більше не ставитимете питання про те, для чого кладуть цибулю під подушку.

Усього за ніч нарізана цибуля може врятувати вас від нежиті та хвороби. Однак варто враховувати, що у кожної людини може бути непереносимість до запаху та речовин, які виділяє цибуля. А потім перед використанням такого методу варто проконсультуватись із лікарем.

Матеріали характеру новин не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем та зверніться до фахівця.

Нагадаємо, допоможуть швидше стати на ноги: які продукти потрібно їсти, коли вболіваєте.

Раніше повідомлялося, аптека на підвіконні: які лікарські рослини можна виростити в домашніх умовах.

Також, чому чай з лимоном стає марним: як правильно пити цей напій.