На Україну чекає важкий рік, бо наслідки війни битиму по всіх напрямках, зокрема економічних, а відчують їх люди по всьому світу. Безробіття буде скрізь, а ринок праці стане вимогливішим до тих, хто у пошуку. Про це йдеться у прогнозі Міжнародної організації праці на 2023 рік.

Безробітних у світі стане на 3 млн більше, а загальна кількість людей, які не мають роботи, сягне 208 млн осіб.

Безробіття. Фото: скрін youtube

Однак не лише війна та безробіття вплинуть на всю економічну систему, потрібно також враховувати втрати через епідемію коронавірусу. Новий штам із Китаю лише погіршить ситуацію в різних країнах.

"Ми не очікуємо, що втрати, завдані під час кризи COVID-19, будуть відновлені до 2025 року", - заявив директор Дослідницького департаменту МОП та координатор звіту Річард Саманс.

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Китай, хворі на Covid. Фото: Youtub

За прогнозом, ринок праці знову повернеться до тіньової зайнятості, але правила та умови визначатимуть саме роботодавці, що спричинить зниження зарплат, тож на найманих працівників чекає жорстка диктатура та мінімум компромісів.

"Багато працівників доведеться погодитися на низькокваліфіковану роботу, часто з дуже низькою оплатою праці, іноді з недостатньою кількістю годин. Крім того, оскільки ціни зростають швидше за номінальні трудові доходи, криза вартості життя ризикує призвести до бідності більшої кількості людей", - зазначають у МОП.

Робота в офісі, фото rbc

Нагадаємо, вода буде навіть під час блекауту: киянам пояснили, що змінилося в інфраструктурі

Раніше ми писали, порівняння цін у супермаркетах Німеччини та України - різниця колосальна