НБУ об'єднав системно важливі банки у спільну мережу банків power banking, які працюватимуть у разі тривалої відсутності електроенергії. Мережа налічує тисячі відділень.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Національного банку України. Банки тримають фінансовий фронт і їхнє завдання – забезпечити безперервність надання банківських послуг.

Генератор. Фото: скрін youtube

Спільна банківська мережа – це унікальний проєкт та приклад консолідації й партнерства банків України. Адже вони погодились обрати не конкуренцію, а щоденну координацію та обмін досвідом, щоб ми разом ефективно протистояли викликам війни, – сказав голова НБУ Андрій Пишний.

У мережі зараз налічується 14 системно важливих фінустанов, відділення яких - основа мережі. Також долучаються й інші банки. Зараз більше однієї тисячі відділень в усіх регіонах країни додатково оснастили для роботи під час вимкнення електроенергії.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

ПриватБанк, скріншот: YouTube

В умовах блекауту для всіх клієнтів буде доступний певний перелік нагальних банківських послуг, а саме:

  • отримання готівки (в банкоматах чи в касі);
  • платежі, переказ коштів (у касі чи в терміналах самообслуговування);
  • обмін валют (у разі наявності готівкової валюти в касі);
  • консультації менеджерів з фінансових питань.

Нагадаємо, ми писали, що світла не буде від 7 до 10 днів: прем'єр-міністр Шмигаль попередив, скільки Україна виходитиме з блекауту.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні не будуть масово перевіряти переселенців, але нюанси є: у яких випадках ВПО можуть позбавити виплат.

Також "Знай.ua" інформував, платіжки стануть більшими, а гаманці тоншими: українців попередили про зростання тарифів на воду.