Перші чудеса ікони "Знамення" сталися ще у 12 столітті. Тоді війська князя Андрія Боголюбського обложили Великий Новгород.

Переказ свідчить, що третьої ночі облоги архієпископ Новгорода почув голос, який звелів йому винести з церкви ікону Богородиці і обнести нею фортечну стіну. Одна зі стріл потрапила до ікони і з очей Богородиці на ній полилися сльози. Тоді вороже військо жахнулось і бійця відійшли від міста. Незабаром після цього і встановили свято на честь "Знамення".

Ікона "Знамення", фото: Азбука веры

Молитва іконі Божої Матері "Знамення" може допомогти віруючим, які щиро, від щирого серця читають її. Святий образ має свою особливу історію та значення. Це один з найбільш ранніх зображень Богородиці.

просячи нам прощення гріхів наших, благочесного мирного житія, благі християнські кончини і доброї відповіді на Страшному Суді Його, так, спасаємо всесильними Твоїми до Нього молитвами, блаженство райське успадкуємо і з усіма святими співаємо Пречесне і Прекрасне і Духа, і Твоє велике милосердя до нас на віки віків. Амінь".

Популярні новини зараз

Військовий розповів, скільки працівників ТЦК були на фронті: "Вони навіть не знають, що це"

Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні

"Потребує молодих": військовий назвав оптимальний вік для мобілізації

Просто так до школи не пустять: встановлюють суворі правила – перевірятимуть усіх

Показати ще

Молитва, фото gettyimages

За переказами, молитва іконі Божої Матері "Знамення" має особливу силу, якщо читати її в день святкування святого образу. Православні віруючі відзначають свято, присвячене одному з ранніх зображень Діви Марії, 10 грудня.

Нагадаємо, як попросити грошей у Всевишнього – три дієві молитви на достаток.