Стало відомо про те, що в Україні запровадили важливий законопроект, який допоможе багатьом громадянам. Тепер за цькування на роботі покладається штраф.

За відповідний законопроект №5749 у другому читанні та загалом проголосувало 290 народних депутатів Верховної Ради України. За це належить тепер адміністративна відповідальність.

Вводиться цей новий документ до Кодексу про адміністративні правопорушення нова стаття 173-5, і сума штрафу дорівнює від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів - від 850 до 1,7 тисяч гривень, або ж громадські роботи від 20 до 30 годин.

Співробітники в офісі, фото з pxhere

Фізичні особи-підприємці заплатять уже від 100 до 200 мінімумів, що не оподатковуються, - від 1700 до 3400 гривень, а громадські роботи передбачаються вже від 30 до 40 годин.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Закон набуде чинності з дня, що настає за днем ​​його опублікування, але не раніше дня набрання чинності законом про внесення змін до законодавства щодо запобігання та протидії мобінгу, ухваленому від 16 листопада та який отримав №2759-ІХ.

Гроші. Фото: скрін youtube

Явище цькування, як зазначають у записці пояснення автори законопроекту, це одна з форм дискримінації прав людини, і все це пов'язано з трудовими відносинами.

Саме поняття мобінг у літературі визначається як психологічний терор, коли щодо одного зі співробітників починається цькування з боку колег або керівництва. Саме за це передбачається покарання.

Офіс, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що вперше з початку війни: в Україні зросла середня зарплата, як змінився рівень безробіття

Раніше повідомлялося, що українських водіїв попередили про новий штраф: не сідайте за кермо, якщо побачили це

Також, чи надовго затримаються в Україні мокрий сніг та крижаний дощ: прогноз погоди