Цього року ситуація з опаленням вкрай складна, саме тому багато хто почав переходити на дрова. Черги на їхнє замовлення вже досягли пікових, і деякі почали просто ходити і збирати їх лісом.

Експерти розповіли, чи не заборонено законом таким способом збирати дрова собі на зиму, і за що можна заробити штраф.

Цього року опалювальний сезон будь-якої миті може зірватися через ракетні удари з боку росіян. У них нова тактика, і тому вони б'ють об'єктами критичної інфраструктури. Більшість людей почали закуповуватися дровами для того, щоб бути точно впевненими в теплі взимку.

Вирубка лісів, фото: Державна екологічна інспекція України

Заступник міністра захисту навколишнього середовища та природних ресурсів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Сергій Власенко зазначив, що попит уже зріс у два рази, але при цьому збирати їх просто у лісі заборонено.

Популярні новини зараз

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

У лісовому кодексі статті 69 йдеться: на виділеній лісовій ділянці використання лісових ресурсів можливе лише за наявності спеціального документа – лісорубного квитка чи лісорубного дозволу.

Лісове кладовище,фото: "Подробиці"

Але при цьому, як зазначається у статті 66, громадяни у лісах можуть збирати у лісах для особистого споживання рослини, ягоди, горіхи, гриби тощо.

Справа в тому, що всі сухі та повалені дерева є лісовими ресурсами, і належать вони державі. Саме тому без спеціального дозволу використати їх заборонено.

Нещодавно Кабінет міністрів України також затвердив порядок використання лісових ресурсів. Можна отримати спеціальний квиток і подається відповідна заява через портал "Дiя".

зрубане дерево / фото: Facebook

Відповідно до статті 185 Кримінального кодексу України, збирання будь-яких частин дерева на території лісового фонду – крадіжка чужого майна. Ви можете отримати штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або працюватимете на громадських роботах.

Нагадаємо, що Україна зможе захиститися від іранських дронів-камікадзе: до НАТО передадуть спеціальні глушники

Раніше повідомлялося, що Білорусь запровадила режим контртерористичної операції та загрожує Польщі

Також у Гаазі розпочали роботу над майбутнім трибуналом для путіна, позначено терміни здійснення мрії українців .