Хоча прання у машинці неймовірно проста справа, але навіть так ми примудряємося робити помилки при пранні, які і на одязі позначаються, і термін служби машини скорочують.

Українцям розповіли про найпоширеніші помилки при пранні одягу у машинці. До цих порад обов'язково потрібно прислухатися, щоб не нашкодити ні техніці, ні одягу, ні собі, розповідає

15 помилок при пранні:

1. Забуваємо про антибактеріальні засоби для прання. Вони є дуже важливими, адже з вулиці ми на одязі приносимо із собою чимало бактерій. А при пранні звичайним порошком чи гелем вони не гинуть.

2. Не чистимо пральну машину. Оскільки бруд накопичується і всередині, тому чистити її варто щомісяця. Також іржа і пліснява утворюються на гумових ущільнювачах на дверцятах. Крім того, не забувайте про фільтр.

Пральна машинка, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

3. Кладемо в машину речі, вивернуті не тією стороною. Наприклад, джинси, як і речі з делікатних тканин, потрібно прати, вивернувши їх навиворіт. Це запобігає пошкодженню тканини.

4. Кладемо надто багато білизни в машину. У барабані повинен залишатися порожній простір висотою приблизно з долоню, щоб прання було ефективним

5. Не сортуємо шкарпетки. Найчастіше вони застряють у гумовій манжеті-ущільнювачі. То ж краще прати шкарпетки в спеціальному сітчастому мішку для прання.

6. Не зважаємо на етикетку. Наприклад, якщона бирці написано "тільки хімчистка", прання в машинці, навіть на самому делікатному режимі, річ зіпсує з ймовірністю 80%.

7. Використовуємо відбілювач. Небезпека полягає у тому, що інколи ним зловживають. Якщо його навіть трохи перелити — тканина починає руйнуватися, стає тоншою та слабкішою. Також потрібно переконатися, що відбілювач добре змішався з водою, щоб на речах не було плям.

Пральні машинки за типом установки, pixabay.com

8. Не регулюємо швидкість віджиму. Якщо віджим буде інтенсивнішим, тканина зноситься і протреться швидше.

9. Не перемо новий одяг. Одягати сорочки та штани без попереднього прання – погана ідея. Адже міряти їх до тебе міг хто завгодно. Навіть якщо речі здаються чистими, краще перестрахуватися.

10. Ігноруємо попереднє прання. Наприклад, під час прання постільної білизни, особливо наволочок, цей етап краще не пропускати. Якщо бруд у них буде накопичуватися, у тканині почнуть розмножуватися бактерії, які можуть стати причиною виникнення алергією та прищів.

11. Кладемо надто багато порошку або гелю. Тому слідкуйте за мірою, яка вказана на упакуванні засобу. Надлишок засобу для прання забиває тканину.

12. Не закриваємо блискавки. Існує високий ризик, що зубчики зачепляться за іншу річ і при віджиму зіпсують її.

13. Намагаємося відіпрати плями бензину та олії. Речі, забруднені цими речовинами, класти в машинку не можна. Спершу їх потрібно спробувати відіпрати вручну й обробити засобом для виведення плям. В іншому разі пляма розповзеться.

14. Не чистимо одяг від вовни. У результаті вона заб'є фільтр пральної машинки.

15. Перемо дитячі іграшки. Для улюблених ляльок та м'яких іграшок краще зробити виняток, адже машинка може їх зіпсувати.

Програми прання, pixabay.com

Нагадаємо, чому при пранні потрібно додавати молоко: властивість продукту вас точно здивує

Як повідомляв "Знай.ua", українським дітям виплатять новий вид допомоги: хто і на яку суму претендує

Також "Знай.ua" писав, марно витрачені гроші: які дрова засмічують піч і не дають тепла