Цінники на картоплю поки що приємно радують українців і дозволяють навіть запастися овочем на зимовий період. Втім, доступністю картопля радуватиме не дуже довго. Про це пише портал agrotrend.

Початок осені в Україні видався дощовим, що відстрочило масове збирання картоплі до жовтня, хоча зазвичай урожай збирають у вересні. У результаті через підвищену вологість чимала частина врожаю виявилася не найкращою якістю. У зв'язку з цим фермери намагаються реалізувати такий овоч за низькими цінами, оскільки його тривале зберігання неможливе.

Картопля, скріншот: Youtube

Якісну картоплю виробники заклали на зимове зберігання та продавати її почнуть після того, як вичерпаються запаси низькоякісного овочу. Відповідно якісніша картопля буде і помітно дорожче. Крім того, на вартість вплинуть збільшені витрати виробників на зберігання, що стало дуже складним завданням за умов постійних відключень світла та високих тарифів на енергоносії.

Скрін, відео YouTube картопля

Популярні новини зараз

Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Показати ще

За оцінками фахівців, запас дешевої картоплі вичерпається приблизно після першої половини зими і саме тоді ціни підуть вгору.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, відключення світла можуть спровокувати підвищення цін та дефіцит низки продуктів: до чого готуватися українцям.

Також наш портал інформував, м'ясо, яйця, молоко та олію: українцям показали оновлені ціни на популярні продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, гречка, цукор, хліб та соняшникова олія: АТБ та Metro показали ціни на популярні продукти в середині листопада.