В уряді ухвалили рішення тимчасово позбавляти виплат з безробіття та житлових субсидій деяких українців. Хто може втратити право на дані види державної допомоги, зазначено у законопроєкті "Про працю".

У Кабінеті міністрів вирішили тимчасово позбавляти права на виплати з безробіття та отримання житлової субсидії українців, які працевлаштовані неофіційно та одержують зарплату в конверті. Втім, це можливе лише за рішенням суду.

Гроші. Фото: Youtube

Так, якщо суд встановить, що громадянин виконував роботу без укладання трудового договору з обов'язковою сплатою єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та інших платежів, його позбавлять права на виплати від держави у разі безробіття. Обмеження діє до 2 років, починаючи з того дня, коли рішення суду набуло чинності.

Субсидія. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Також українці, які працюють неофіційно і не сплачують податки до бюджету, можуть втратити право на отримання субсидій на такий же термін. Як і у випадку з виплатами з безробіття – все має бути доведено у суді.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, через війну чверть українців опинилися за межею бідності, але справжні проблеми розпочнуться у 2023 році - Світовий банк.

Також наш портал інформував, грошова форма субсидій та опалювальний сезон в умовах війни: у Міністерстві соціальної політики розповіли про зміни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "На біженцях заробляє": після піврічної окупації українці раділи життю на волі, але втрутився "ПриватБанк".