У Пенсійному фонді України повідомили, що їхні доходи менші від планових. То ж українцям пояснили, як це може позначитися на виплаті пенсій.

Черговий етап зростання пенсій з 1 липня та російська агресія гостро поставили перед ПФУ питання про фінансування пенсій. Відомо, що у липні нардепи вже виділили понад 32 мільярди гривень із держбюджету для фінансування пенсійних виплат.

Основну частину коштів на пенсії ПФУ отримує від українців, які працюють. Водночас їхня кількість за час війни впала на кілька мільйонів людей.

Динаміка доходів ПФУ, facebook.com/pfu.gov.ua

У Пенсійному фонді України прозвітували про зростання власних доходів у 2022 році у порівнянні з минулим роком. Відповідний звіт з'явився на офіційній сторінці ПФУ у соцмережі Фейсбук.

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Згідно з опублікованою інформацією, за липень ПФУ зібрав 33,2 млрд грн власних доходів, тоді як рік тому це було лише 27,9 млрд грн. Зросла також частка коштів держбюджету у платежах за липень – з 14,2 млрд грн до 18,6 млрд грн.

А оскільки до кінця 2022 року пенсії зростуть ще двічі, а саме у жовтня та грудні, то ж питання наявності коштів у ПФУ на виплату пенсій залишається одним із найважливіших. Своєю чергою міністр соціальної політики України Оксана Жолнович запевняє, що коштів вистачить, адже їхня виплата повністю гарантується державою.

Динаміка доходів ПФУ, facebook.com/pfu.gov.ua

Нагадаємо, супермаркети оновили ціни на курятину і свинину: скільки коштуватиме м'ясо на початку серпня

Як повідомляв "Знай.ua", українців планують обкласти новим податком: міністр фінансів пояснив, кого це стосується

Також "Знай.ua" писав, роботодавці зможуть звільняти працівників під час війни ще з однієї причини: Мінекономіки надало дозвіл