Українцям пояснили за який період здійснюється обчислення заробітної плати при призначенні пенсії.

Читайте Знай в Google News!

Відповідь на питання про нюанси обчислення заробітної плати дав "Пенсійний кур'єр" № 47 (913). Щодо пенсійного забезпечення тут дають відповіді та консультації провідні фахівці Пенсійного фонду України.

Пенсіонери, фото: кадр з відео

"За який період здійснюється обчислення заробітної плати при призначенні пенсії?", - запитав читач.

Популярні новини зараз

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

У "Пенсійному кур'єрі" зазначили, що порядок визначення зарплати (доходу) для обчислення пенсії врегульовано статтею 40 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування".

За словами фахівців Пенсійного фонду для обчислення пенсії враховується заробіток за весь період страхового стажу починаючи з 1 липня 2000 року. Якщо страховий стаж починаючи з 1 липня 2000 року становить менше як 60 місяців, для обчислення пенсії також враховується зарплата за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд по 30 червня 2000 року.

"Для обчислення пенсії враховується заробіток за весь період страхового стажу починаючи з 1 липня 2000 року. За бажанням пенсіонера та за умови підтвердження довідки про зарплату первинними документами або в разі якщо страховий стаж починаючи з 1 липня 2000 року становить менше як 60 місяців, для обчислення пенсії також враховується зарплата за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд по 30 червня 2000 року незалежно від перерв.", - йдеться у поясненні.

Скріншот: facebook.com/gazetaPK

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, тисячі українців позбавлять соцдопомоги: хто залишиться без грошей вже у січні. Наступного року пенсії перестануть виплачувати тим, хто недобрав певну кількість років роботи.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українців без масок почнуть штрафувати: Зеленський підписав указ. Володимир Зеленський підписав закон, що передбачає штрафи за перебування у громадських закладах і транспорті без засобів захисту.

Також "Знай.ua" писав, в українських лікарнях не вистачає ліжок для хворих? Степанов зробив термінову заяву. Вже довгий час ширяться чутки про те, що начебто в українських лікарнях через велику кількість хворих на коронавірус, не вистачає ліжок. Ситуацію прокоментував міністр охорони здоров'я Максим Степанов.