З Російської Федерації приходить "коронавірусна хроніка". Так, мешканка міста Красноярськ Тетяна Качан опублікувала в соціальних мережах останнє повідомлення з телефону свого батька, в якому той звертається по допомогу до лікар. До слова, мати цієї дівчини Надія Качан - колишній мер міста Канськ.

Читайте Знай в Google News!

Про цю історію повідомляє один з російських телеканалів.

Історія склалася так - Тетяна Качан заявила, що батька госпіталізували 25 жовтня, він помер 31 жовтня. Того дня Геннадій Олександрович написав СМС-повідомлення анестезіологу-реаніматологу, який його лікував: "Закінчується кисень в реанімації Муромської (Муромська — вулиця, на якій знаходиться ковід-госпіталь в Канську — ред.). Допоможи".

Останнє повідомлення лікарю, скріншот: "К. П."

Популярні новини зараз

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Все це чоловік під киснем набрав на кнопковому телефоні. Через кілька годин після цього повідомлення родичам повідомили про його смерть. Чому пацієнт писав лікарю, а не звернувся по допомогу до медиків, які повинні були бути на місці – незрозуміло. Донька повідомила і причину смерті батька - пневмонія, гіпоксія головного мозку, COVID-19.

У своєму пості дівчина заявила про недбалість медперсоналу, що працює в реанімації канської МБ. Нібито лікарі довгий час не робили жодних дій для поліпшення стану її батька – не призначили курс антибіотиків, не проводили аналізи. За словами Тетяни, до реанімації її батько потрапив з 40% ураженням легенів.

Геннадій Качан, фото: "К. П."

Тетяна Качан запевняє, що в той день свого родича втратила не тільки вона – в лікарні сталося аварійне відключення електроенергії, а запасні генератори не запрацювали, через що апарати ШВЛ припинили живити киснем "важких" пацієнтів. Однак інформації про померлих 31 жовтня в канських лікарнях у відкритих джерелах немає.

Стосовно ситуації Міністерство охорони здоров'я Краснояського краю опублікувало офіційний коментар: "Відомості про позаштатну ситуацію в КДБУЗ до 31 жовтня не відповідають дійсності".

За даними адміністрації лікарні, в день, про який йде мова в зверненні, аварійних відключень в установі не було. Заправка кисневої станції в Канській лікарні, за інформацією головного лікаря, забезпечується два рази на день, проводиться ревізія запасів кисню, заповнюється ємність, з яких відбувається постачання, щоб виключити перебої. Також в госпіталі є резервні балони з киснем на випадок виникнення позаштатної ситуації. Журналісти розповіли, що інфекцією covid-19 перехворіла вся сім'я, батько заразився останнім.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, під Дніпром померла педагог з великої літери та улюблениця дітей - поважали всі.

Як повідомляв Знай.uа, лікар-інфекціоніст розкрив правду про лікування коронавірусу: "Антибіотики шкодять".

Знай.uа писав, хворого на коронавірус Зеленського закликали лікуватися у звичайній лікарні: "Погляньте в очі вмираючим".