З'явилося відео, на якому показали, як виглядає кладовище затонулих кораблів на українському курорті. На кадрах видно судна, які повністю поглинуло Азовське море. Мова йде про кладовище кораблів у Бердянську.

Читайте Знай в Google News!

Відео знято з безпілотника, на косі Дальній. На кадрах добре видно кораблі, поглинені морем. Від них практично нічого не залишилося, лише силуети і каркаси, давно вкриті іржею. Близько 50 років тому, в 70-х роках минулого століття, на "кладовище" звозили доживати свій вік непридатні для плавання судна.

Кладовище кораблів на Дальній косі у Бердянську, скріншот з відео

Кладовище кораблів на Дальній косі у Бердянську, скріншот з відео

Популярні новини зараз

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

У 1987 році саме на цьому місці навіть зняли художній фільм "Острів загиблих кораблів" з Костянтином Райкіним, за мотивами роману Олександра Бєляєва.

Однак опісля всі кораблі порізали на металолом. Зараз же там залишилося лише кілька затоплених суден, які стирчать з води поржавілими частинами. Щоправда, у затонулих кораблях знайшли собі притулок безліч дрібних риб. У воді також можна побачити старі колоди, які раніше були частиною причалу.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, сюди ще не ступала нога людини — магічна гора Кайлас у Тибеті творить дива. Гору Кайлас, що знаходиться у Тибеті, вважають священною. Такі уявлення про цю вершину є у багатьох релігій світу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", давнє "місто драконів" постало з-під землі у Монголії — виявилося столицею величної імперії. На дивовижну та масштабну знахідку натрапили дослідники під час розкопок в Центральній Монголії

Також Знай.uа" писав, несподівана знахідка змусила переглянути історію людства — все було зовсім не так, як вважалося досі