Після успішного передвеликоднього «скороченого» варіанту обміну полоненими українська сторона передала контактній групі новий список для більш масштабного обміну, що складається з приблизно 200 осіб. Про це офіційно заявив у бесіді з одним із українських інтернет-медіа Олексій Резніков, який є віце-прем'єр-міністром реінтеграції тимчасово окупованих територій на сході України.

Олексій Резніков, фото Facebook


Переговори про обмін тривають, розповів Резніков, і в списках близько 200 прізвищ. Засідання контактної групи, що складається з трьох сторін, має відбутися через два дні, в середу 22 квітня. Ці переговори є важливою складовою у питанні подальшого припинення бойових дій.

Також на тристоронньому засіданні будуть обговорюватися і інші питання, які були предметом домовленості «Нормандської четвірки» на початку грудня минулого року. Однією з тем буде питання розведення сил на дільницях збройних конфліктів сходу України, а також про можливості вжити більш широкі кроки для припинення вогню між Україною і незаконними збройними формуваннями в Донецькій і Луганській областях.

Нагадаємо, армія Путіна застала ВСУ несподівано перед обміном полоненими - пустили в хід гранатомети і кулемети.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що бійці ВСУ мужньо відбили атаку терористів під Попасною – хто з мечем до нас прийде.

портал "Знай.uа" писав, що українські курсанти-танкісти