Відомий український журналіст та блогер Михайло Шнайдер звернувся до своєї аудиторії через фото з різних церков, де не дотримуються правил карантину. Відповідний пост він розмістив у Facebook.

"Попереду нас чекає Великдень. І якщо віруючі та священики під час цього свята будуть надходити, як звикли - Україна може ЗАБУТИ про позитивному сценарії і впритул наблизитися до... Італійському Варіанту. До речі, сьогодні від коронавіруса помер монах Києво-Печерської Лаври Архімандрит Нектарій. А намісник Лаври владика Павло Лебідь, госпіталізований в Олександрівську Лікарню. На даний момент, його стан невідомий", - пише блогер.

Шнайдер зазначив, що в Лаврі критикували карантинні обмеження і продовжували проводити богослужіння і причащали віруючих. Монастир зачинено на карантин тільки після того, як у 26 монахів знайшли коронавірус і навіть відбулася перша смерть.

"Безвідповідально поводяться і деякі священики інших церков, а також Віруючі. І це може перетворити Великдень, у справжню Трагедію. Адже недарма, рада церков України погодився з тим, що богослужіння на свята повинні відбуватися ОНЛАЙН. Крім того, разом із владою було налагоджено розсилку освячених пасок Додому. Глава УГКЦ Святослав і ПЦУ Епіфаній звернулися до вірян із закликом БЕРЕГТИ свої життя і життя інших і не приходити в Церкву", - пише Шнайдер.

Він зазначив, що люди побачили, як прохання не виконується і припустив, що якщо так відбуватиметься і далі, то на Великдень українців буде очікувати біда.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

"Тому ЄДИНИЙ вихід сьогодні - повернення і священнослужителів і віруючих до здорового глузду і пробудження елементарного інстинкту Самозбереження. Адже на кожному віруючому просто НЕМОЖЛИВО приставити працівника Поліції. Владика Онуфрій, який підпорядковується Московському патріархату, не зважився закликати віруючих молитися під час великодніх свят Будинку. Можливо, він зробить це сьогодні, коли намісник Києво-Печерської Лаври, потрапив до Лікарні?", - зазначив блогер.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українські пенсіонери целофаном рятуються від смертельного коронавіруса.

Як повідомляв Знай. ua, українка прийшла в магазин з 80-м рівнем захисту, кумедне фото.

Також Знай. ua писав, що нові герої, жінки-медики, які борються з пандемією, стали новими зірками глянцю.