Днями в ЗМІ з'явилась інформація, що влада нібито планує послабити умови карантину.

Так, напередодні видання LB.ua з посиланням на власні джерела повідомило, що українська влада планує поетапно пом'якшити карантин, а розпочне це робити вже в середині квітня.

Однак, в Офісі президента спростували цю інформацію. Там заявили, що до Великодня 19 квітня Україна навряд чи пом'якшить карантин.

У той же час в уряді в черговий раз нагадали, що режим надзвичайної ситуації діє до 24 квітня, а отже всі обмеження будуть чинними щонайменше до того часу.

карантин в Україні, фото: Уніан

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Показати ще

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що, карантин, ймовірно, продовжать і далі - до початку травня.

"Протягом квітня ми точно не відступимо від того карантинного режиму, який запроваджено. Він буде діяти до встановленого 24 квітня і, швидше за все, буде продовжено до початку травня", - сказав він на засіданні уряду в середу, 8 квітня.

"Це точно не буде з 14 квітня, як розповсюдили у певних фейкових інформаціях", - додав керівник уряду.

Оприлюднену інформацію щодо пом'якшення карантину заперечили також одразу кілька представників української влади. Про те, що обмеження послаблювати поки що не планують, крім Офісу президента, заявив і заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Питання про завершення карантину будемо коментувати не раніше, ніж через 10 днів від сьогоднішньої дати. Ми тільки у третьому дні посилених жорсткіших заходів", - сказав він у середу на щоденному брифінгу.

За останній день в Україні зареєстрували рекордну кількість нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу - 206. Загалом на COVID-19 в Україні хворіють вже 1668 людей, 52 померли.

При цьому, Україна ще навіть не досягла піку поширення коронавірусу. У МОЗ його прогнозують на 14-15 квітня, а в МВС — між 15 і 25 квітням.

Колишній міністр інфраструктури Володимир Омелян висміяв оприлюднений "таємний план", зазначивши, що він підозріло схожий на план не українського, а австрійського уряду, який нещодавно оприлюднив у фейсбуці канцлер Себастьян Курц.

"Користуйтеся краще розробками українського, а не австрійського генштабу", - написав Омелян.

Тим часом, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков минулого тижня взагалі припустив, що закінчення карантину в Україні можливе не раніше 15 травня.

"Моя точка зору: країна почне повертатись до нормального життя не раніше 15 травня. І це припущення оптиміста", - написав керівник МВС в соцмережах.

Водночас він зазначив, що це лише його прогноз, й точної дати завершення карантину в Україні не знає ніхто.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як поводитися з копами та як оскаржити їхні дії під час карантину

Як повідомляв портал Знай.ua, карантин в Україні нищить провідні галузі.

Також Знай.ua писав, як пересуватись машиною на карантині, список заборон і документів