Сьогодні далеко не всі українці уклали угоди з сімейними лікарями. Куди звертатися таким громадянам, якщо у них виникне підозра н коронавірус.

Про це мова йшла в ефірі програми ″Право на владу″. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко відповів на запитання, яке турбує багатьох українців.

За словами Ляшка, громадянам, які не уклали угоду з сімейним лікарем, при потребі здати тест на коронавірус необхідно телефонувати на гарячу лінію.

″Сьогодні працюють національні гарячі лінії, і в кожній обласній держадміністрації також створена гаряча лінія.

Також дано доручення мною, як головою комісії з ліквідацій надзвичайних ситуацій збільшити кількість людей при центрах первинної медико-санітарної допомоги, які будуть допомагати працювати сімейним лікарям і реагувати на ситуацію, яка відбувається.

В поліклініках залишилися амблуаторно-клінічні відділення, які отримали і будуть отримувати від національної служби здоров'я України фінансування, яке повинно забезпечити надання медичної допомоги.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Ці працівники, до яких зателефонують, направлять мобільну бригаду для того, щоб відібрати зразки на дослідження і доставити ці зразки у вірусологічну лабораторію″, - роз'яснив Ляшко.

Ляшко також підкреслив, що хворому більше не потрібно їхати до стаціонару, щоби здавати зразки біоматеріалу . Є 547 мобільних бригад, які, за рішенням сімейного лікаря або лікарів швидкої, мають приїхати за зразками до хворого додому.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, за якими правилами Україна житиме на карантині
Поки українці сидять на карантині, в країні відбуваються зміни. Уряд, намагаючись підлаштуватися під нові обставини, ухвалює відповідні рішення та встановлюючи нові правила.

Як повідомляв портал Знай.ua, українців примусово одягнуть в маски

Також Знай.ua писав, супермаркети знизили ціни на популярні продукти