Український журналіст Денис Казанський звернув увагу на чутки, які поширюються в Україні у зв'язку з епідемією коронавірусу, а саме про вертольоти, які розпилюють дезінфікуючі хімічні речовини попри відсутність жодних тому доказів. Автора допису також зацікавила природа таких чуток.

Пост про це Казанський розмістив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"В Україні зараз ходить страшилка про те, що нібито над містами ночами літають вертольоти і розпилюють якусь суміш від коронавіруса. Теж саме було в 2009 році, коли всі боялися свинячого грипу. А в Росії зараз популярна інша страшилка - переповідають історію про те, як люди в костюмах хімзахисту ходять по квартирах, присипляють господарів газом і обкрадають", - розповідає журналіст про деталі оповідок.

Скріншот Facebook

"У 2008 році, в дні кризи, ще ходила байка про те, як бандити зупиняють маршрутки, заходять в салони і змушують всіх пасажирів знімати золото (напевно вона теж зараз повернеться). А на Донбасі була в ходу своя локальна вірусна страшилка про вибух цистерни з ртуттю на заводі в Горлівці. Цей панічний слух, подібно пандемії, спалахував раз на кілька років, і особливо вразливі громадяни щоразу кидалися пити йод.

У 2014 році ця любов народу до панічних страшилкам наклалися на політичну ситуацію, і тоді одна за іншою почали виникати історії про автобуси з Правим сектором, американськими найманцями з “Black Water” і т. д.", - згадує Казанський інші випадки паніки.

Популярні новини зараз

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Також журналіст запропонував підписникам висловитися, чому ці страшилки такі популярні. Користувачка Facebook Юлія Родченко стверджує, що "читала, що подібні страшилки - це форма епосу, які виконують консолідуючу роль. "Однією бідою, одним страхом пов'язані" - це допомагає деяким людям простіше переживати власні проблеми, як знеболювальне".

Хоча Казанський припустив, що такі панічні повідомлення є суто пострадянською реальністю, багато хто з його читачів встиг запевнити, що у світі спостерігаються подібні явища.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Разумков здав тест на коронавірус, ЗМІ оприлюднили попередні результати.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Італія вимирає від коронавірусу: смертей стало більше, ніж в Китаї.

Також "Знай.ua" писав, що лікар наклав на себе руки, коли дізнався, що заразився коронавірусом.