Масляної дуже сильно чекають, адже це останнє зимове свято. А точніше – цілий тиждень. Крім того, потім починається піст, тому всі подвійно радіють, що можуть відвести душу на млинцях та інших ласощах. В цьому році Масляна починається 24 лютого, тобто в понеділок. І треба знати, що заборонено робити в цей період.

Масляна 2020: що не можна робити

  • М'ясні продукти їсти можна, але все ж краще вибирати рибу, ікру, молочні продукти та овочі. А все це можна додати, як начинку для млинців. Заодно трохи підготуєтеся до посту.
  • Заборонено лаятися, сваритися, лихословити і конфліктувати. Також не можна злитися. Піст адже не тільки для вашого тіла, він ще має вплинути і на душу. Тому під час Масниці варто звикнути вести себе належно.

Масляна, фото: СК Маркет

  • Не можна в цей час зустрічати гостя, якщо у вас в будинку бардак. Взагалі постарайтеся підтримувати чистоту постійно.
  • Багато хто вважає, що є заборона на роботу, але це не так. Тим більше, враховуючи кількість млинців, така заборона просто неможлива.
  • Якщо ви не дотримуєтесь традиції походу в гості і традиційних гулянь, то це не гріх, але просто поганий тон.
  • Не можна відмовляти в милостині або в пригощанні близьким, жебракам, друзям, незнайомцям. До всіх оточуючих проявіть доброзичливість. Є повір'я, що млинці потрібно класти в труну покійним, а жебраки й мандрівники вважають провідниками в інший світ. Тому млинці давали саме їм.
  • І найголовніше: хоча млинці, звичайно, дуже смачні, а різноманітність начинок дивує, але це ще не означає, що потрібно наїдатися ними досхочу. Обжерливість все ж вважається гріхом.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua, з'явилася інформація про те, що людей спеціально підбурювали, щоб вони бойкотували проти прибулих з Уханя. Є навіть докази.

Також Знай.ua писав, метеочутливим людям варто підготуватися, так як нашу планету очікує сильна магнітна буря. Багатьом буде дуже складно пережити цей час.

Популярні новини зараз

"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Нагадаємо, українець вирішив не платити більше за комуналку і зміг зробити собі розумний будинок. Ми розповіли, як він примудрився скоротити витрати на житло в нашій статті.