У SkyUp розповіли, що буде з їхнім літаком та екіпажами після прибуття з охопленого коронавірусом Уханя. Літак Boeing 737-700 UR-SQD з Уханя в Україну прилетів вранці 20 лютого. На борту авіалайнера з епіцентру спалаху коронавірусу COVID-19 забрали 73 громадянина України та інших держав.

Повідомляється, що трьох українців та одного іноземця китайські медики не допустили на евакуаційний рейс після проведення огляду. На борту також знаходяться три екіпажу SkyUp у складі шести пілотів, 10 бортпровідників і одного техніка. Їх супроводжують два лікарі, медсестра та представник МВС України.

Евакуйовані українці у Борисполі, фото: Украина Сейчас

В авіакомпанії повідомили, що забезпечили екіпаж спеціальними захисними костюмами, масками та застрахували кожного співробітника на випадок втрати працездатності. Одразу після прильоту всі, що знаходилися на борту, включаючи екіпаж, попрямують в місце карантину на 14 днів. Очікується, що повернеться борт Boeing 737-700 UR-SQD в роботу через добу після проведення дезінфекції та технічних робіт по заміні фільтрів.

"Для літака буде виділена окрема стоянка. Його обробку буде проводити санітарно-епідеміологічна служба. Процедура дезінфекції триватиме близько 2 годин, після чого літак залишать ще на кілька годин закритим, а потім перевірять. Також, згідно з рекомендаціями Boeing, SkyUp замінить фільтри системи кондиціювання", - заявили в авіакомпанії.

Популярні новини зараз

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Літак з евакуйованими з Уханя, фото: Офіс президента

Українська авіакомпанія SkyUp Airlines у 2020 році планує відкрити понад 30 нових рейсів до Італії, Греції, Португалії, Іспанії, Ізраїлю, Болгарії, Грузії та Кіпру. Крім того, у 2020 році компанія планує поповнити свій авіапарк двома літаками Boeing.

"Уже навесні-влітку географія польотів почне розширятися за рахунок більше 30 нових напрямків із Києва та регіонів — до Італії (Рим, Болонья, Бергамо, Ламеція-Терме, Неаполь, Барі, Піза, Ріміні), Греції (Закіф, Корфу, Іракліон), Португалії (Лісабон), Іспанії (Барселона), Ізраїлю (Тель-Авів), Болгарії (Бургас), Грузії (Батумі, Тбілісі), Кіпру (Ларнака)", - повідомили в авіакомпанії.

Лоукостер SkyUp, фото: hrk.aero

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, створено онлайн-карту поширення китайського коронавірусу в реальному часі

Як повідомляв портал "Знай.ua", наче у секретній лабораторії, що відбувається на борту літака, який евакуював українців з Китаю

Також "Знай.ua" писав, як відрізнити грип від коронавірусу, перші прояви смертельної інфекції