Український парламент планує відновити пенсійні виплати жителям окупованого Донбасу і Кримського півострова. До того ж українцям, які мешкають за лінією розмежування, можуть повернути борги по пенсіях за останні три роки.

Однак при цьому в "Слузі народу" визнають, що в державному бюджеті поки немає грошей для реалізації даної ідеї. А саме тому реальні виплати заборгованості можливі не раніше 2022 року. Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з парламентських кореспондентів.

Пенсія, фото: vesti.ua

Верховна рада у четвер, 16 січня, планує прийняти в першому читанні законопроєкт про право на пенсію для жителів окупованих територій (№2083-Д). Ключова ідея документа, внесеного групою депутатів з різних фракцій, – відновити виплати тим пенсіонерам, які фактично втратили можливість їх оформити.

Верховна Рада, фото: president.gov.ua

Що пропонує документ? По-перше, законодавчо буде прописано можливість повернути пенсійний борг за останні три роки. По-друге, для збереження пенсії лінію розмежування потрібно буде перетинати раз на півроку, а не 60 днів, як зараз.

Крім того, оформити пенсію можна буде, навіть не маючи всіх документів про заробітну плату. До того ж жителі окупованих територій зможуть докупити трудовий стаж, якщо вони досягли пенсійного віку вже після початку російської агресії.

Нагадаємо, Рада прийняла закон про середню освіту: вчителі без диплома, договір з директором і контракт для пенсіонерів.

Як повідомляв Знай.uа розбив окуляри і порвав книгу: у метро Києва хам в погонах напав на школяра.

Знай.uа писав, мільйонер з "Укрпошти" Смілянський пояснив антиукраїнські слова батьків: "Безсмертний полк", Конотоп та інше.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще