В Україні передбачена виплата пенсії після смерті одержувача. Отримати виплату можуть родичі померлого у територіальному органі Пенсійного фонду. З кінця минулого року розпочав роботу спеціальний сервіс, який допомагає своєчасно надавати кошти.

Так, з 19 листопада 2019 року в Україні почав працювати механізм автоматичної взаємодії між реєстрами Мін'юсту та ПФУ в рамках національної системи "Трембіта". Таке нововведення допоможе своєчасно інформувати про смерть одержувача пенсій та надавати його сім'ї соцдопомогу на поховання.

Пенсіонери
dtkt.ua

Таким чином, механізм видачі пенсії померлому змінився. Також відомо, що сума останньої виплати буде дорівнювати розміру двомісячної пенсії, яку пенсіонер отримував за життя.

Виникає проблеми, коли у ПФУ звертаються особи, які з ряду причин не змогли отримати відразу після смерті родича виплати на його похорон. Наприклад, якщо похорони відбулися ще у 2017 році, чи можна одержати допомогу у 2020-му.

Популярні новини зараз

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Показати ще

Соціальні виплати, фото: golos.kyivcity.gov.ua

Так, в ст. 53 ЗУ Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування сказано, що "у разі смерті пенсіонера особам, які здійснили його похованням, виплачують допомогу на поховання в розмірі двомісячної пенсії, яку отримував пенсіонер на момент смерті".

Нагадаємо, що магія чисел: як дата народження впливає на долю людини.

Як повідомляв Знай.ua, Іран примушує родичів загиблих пасажирів МАУ "закрити роти": "Якщо хочете отримати тіла...".

Також Знай.ua писав, що астрономи знайшли зірки, куди може "переселитися" людство: ось вона, наша нова домівка.