Українцям підвищили мінімальний рівень заробітної плати. Однак попри це, Україна значно відстає в оплаті праці від зарплат у країнах-сусідах.

У Міністерстві економіки порівняли зарплати в України та в інших країнах Східної Європи. Зарплати у нашій країні значно нижчі, про що свідчать дані Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, наведені в дослідженні "Огляд ринку праці".

Середня зарплата в Україні, за даними відомства, в третьому кварталі 2019 року становила 382 євро в еквіваленті. Водночас у Латвії цей показник – 1 091 євро, тобто у 2,9 раза вище, у Польщі – 1 143 євро, що в три рази вище, а в Чехії – 1 310 євро, або в 3,4 раза вище.

Огляд ринку праці, сайт Мінекономіки

При цьому рівень безробіття в Україні залишається найвищим у порівнянні з цими ж країнами. Для громадян 15-70 років він склав 7,3%. Тоді як у Чехії – 2,1%, у Німеччині – 3,1%. Хоча є і європейські країни, де питання безробіття стоїть гостріше, ніж в Україні, – це Іспанія, Італія і Франція.

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Показати ще

Огляд ринку праці, сайт Мінекономіки

В Мінекономіки відзначили високі темпи зростання зарплат в Україні – внаслідок підвищення мінімальної зарплати, посилення конкуренції між роботодавцями за співробітників і позитивної динаміки розвитку економіки в цілому. Проблемою, за даними відомства, є те, що темпи зростання реальної заробітної плати продовжили істотно перевищувати темпи зростання продуктивності праці.

Огляд ринку праці, сайт Мінекономіки

Відомо, що Кабмін прогнозує уповільнення темпів зростання реальної зарплати українців протягом 2020-2022 років. Так, зростання зарплат становитиме 10,1% у 2020 році до 7,5% у 2021 році та до 7,2% у 2022 році.

Нагадаємо, що магія чисел: як дата народження впливає на долю людини.

Як повідомляв Знай.ua, Іран примушує родичів загиблих пасажирів МАУ "закрити роти": "Якщо хочете отримати тіла...".

Також Знай.ua писав, що астрономи знайшли зірки, куди може "переселитися" людство: ось вона, наша нова домівка.