У авіакатастрофі літака МАУ в Ірані загинуло 11 осіб з України, зокрема, 9 членів екіпажу та 2 пасажирів. У трагедії не стало бортпровідниці Катерини Статнік. Вчитель історії у Новокаховській школі №8 Ірина Карюхіна розповіла, якою була дівчина.

Сама Катерина Статнік була родом з населеного пункту Нова Маячка. Вона вирішила стати стюардесою ще до вступу до університету. Дівчина подорожувала по багатьох країнах, а також намагалася звозити відпочити своїх батьків. Перед катастрофою вони побували в Ізраїлі.

Аварія літака МАУ, фото з вільних джерел

Ірина Карюхіна розповіла, що її учениця завжди намагалася якомога більше часу провести зі своєю родиною. У неї був хлопець, який за фахом льотчик. Він також спростовував версію, що у літака відмовив двигун.

Меморіал загиблим в авіакатастрофі в Ірані

Популярні новини зараз

Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям

Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття

Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Мама Каті ні з ким зараз не спілкується, вона поїхала до Києва, щоб вирішити питання з похоронами. Сестра відповідає на дзвінки, але постійно плаче. Раніше з'явилася інформація, що Катерина Статнік телефонувала батькам й нібито повідомила, що літак почали обстрілювати. Але ця інформація виявилася фейковою. Вона відправила своє останнє голосове повідомлення о 2 години ночі.

Зазначимо, що у столиці Ірану Тегерані та інших іранських містах проходять масові акції протесту з вимогою відставки верховного лідера Ірану аятоли Алі Хаменеї після визнання факту збивання українського літака авіакомпанії МАУ іранськими військовими.

За даними агентства Fars, близького до влади Ірану, кількість протестуючих не перевищувала 1000 осіб, учасники акцій протесту у Тегерані скандували гасла проти влади і знищували фотографії іранського генерала Касема Сулеймані, убитого 3 січня під час атаки американського безпілотника.

Нагадаємо, 8 січня український літак зі 180 пасажирами на борту розбився в Ірані. Боїнг 737 авіакомпанії "Міжнародні українські авіалінії" впав майже відразу після зльоту.

Як повідомляв Знай.uа, Андрій Пальчевський замість новорічних привітань висловив співчуття у зв'язку з катастрофою літака в Ірані.

Також портал Знай.uа писав, що влада Ірану відзвітувала щодо аварії борту МАУ: "Якщо літак збила ракета..."