Як відомо, вже чимало іноземних ЗМІ, а також представники США, Канади та Великої Британії заявляли, що літак МАУ був збитий саме іранською ракетою. Однак в Ірані і досі офіційно стверджують, що не мають жодного відношення до авіакатастрофи українського судна. Наразі ж в мережі з'явилася інформація, яка демонструє те, з якої саме зброї і був підбитий "Боїнг", пише BBC.

Як відзначається, якщо Іран причетний до аварії літака МАУ, то підбив він його виключно зенітно-ракетний комплекс "Тор-М1", які офіційно є на озброєнні іранських підрозділів протиповітряної оборони. Слід зауважити, що такі комплекси виробляє Росія, яка користується ними і у власних цілях.

Зенітно-ракетний комплекс Тор-М1

Відомо, що "Тор-М1" - це ефективна зброя протиповітряного захисту, однак лиши ближчої відстані. Окрім цього, він є дуже швидким, у порівняні з іншими комплексами, а його ракети за секунду долають відстань близько 1000 метрів.

Варто підкреслити, що ці зенітні комплекси досить часто помічали на боці сепаратистів, які знаходять на окупованих територіях Донбас.

Популярні новини зараз

Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома

Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Показати ще

Нагадаємо, Іран опублікував звіт про причини аварії літака МАУ поблизу Тегерана

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Ірані розбився літак МАУ з українцями на борту, усі версії трагедії

Також "Знай.ua" писав, про аварію українського літака в Ірані: повна хроніка і що відомо