Через авіакатастрофу Boeing 737 компанії "Міжнародні авіалінії України" ("МАУ") оператори мобільного зв’язку дали можливість телефонувати до Ірану та всередині країни безкоштовно.

Так, "Київстар" з 8 до 10 січня скасував плату за дзвінки до Ірану та всередині країни. Оператор lifecell у свою чергу надав абонентам безкоштовні хвилини. Про це повідомили прес-служби компаній на офіційних сайтах.

Авіакатастрофа в Ірані, 5 канал

"З 8 по 10 січня 2020 кошти за дзвінки з мережі Київстар на номери мобільного або фіксованого зв’язку в Ірані стягуватися не будуть. Всі витрати на дзвінки повернуться протягом дня, коли був здійснений дзвінок", — йдеться у повідомленні "Київстар".

Lifecell надасть додаткові хвилини у межах своєї програми "Турбота крізь кордони".

Популярні новини зараз

Електроенергія по 2,64 грн – це майже задарма: українців приголомшили майбутнім тарифом

3600 грн зайвими не будуть: пенсіонерам пропонують матеріальну підтримку

Готуйте 400 гривень: власників лічильників води очікують додаткові витрати

Мають подати документи до 1 липня: українцям зробили важливе оголошення

Показати ще

"Для того, щоб клієнти lifecell в Ірані могли зв'язатися зі своїми рідними та близькими, їм нараховано безкоштовно 20 хвилин голосових дзвінків в межах країни перебування та до України", — уточнили в компанії.

Авіакатастрофа літака МАУ в Ірані, фото: REUTERS

Зазначимо, що літак компанії "МАУ" розбився у середу, 8 січня, за кілька хвилин після зльоту з аеропорту Імама Хомейні в Тегерані. На борту перебували 168 пасажирів та 9 членів екіпажу, зокрема, 82 жителі Ірану та 63 канадців. На місці катастрофи працюють рятувальники. За попередньою інформацією, причиною аварії стала технічна несправність лайнера.

Як повідомили у РНБО України, за оперативною інформацією, на борту Boeing 737 рейсу PS 752 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" перебувало 11 громадян України: двоє пасажирів і 9 членів екіпажу.

Нагадаємо, 8 січня український літак зі 180 пасажирами на борту розбився в Ірані. Боїнг 737 авіакомпанії "Міжнародні українські авіалінії" впав майже відразу після зльоту.

Як повідомляв Знай.uа, Андрій Пальчевський замість новорічних привітань висловив співчуття у зв'язку з катастрофою літака в Ірані.

Також портал Знай.uа писав, що влада Ірану відзвітувала щодо аварії борту МАУ: "Якщо літак збила ракета..."