Президент України Володимир Зеленський ініціював проведення розслідування щодо заяви полковника Олексія Ноздрачова, який заявив, що військові Збройних сил України нібито готові до реінтеграції з військовими Росії та терористами "Л/ДНР".

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони України на офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України доручив Військовій службі правопорядку у Збройних силах України провести службове розслідування щодо висловлювань політичного характеру начальником Управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України полковником Олексієм Ноздрачовим 12 грудня", - йдеться у повідомлення.

На час проведення службового розслідування начальник Управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України полковник Олексій Ноздрачов усунутий від виконання службових обов’язків.

Зазначимо, що Ноздрачов на круглому столі на тему "Національна стійкість: нові підходи у вирішенні старих проблем", відповідаючи на запитання журналіста про те, чи існує майданчик для вирішення питань комунікації з окупованими територіями й ветеранами, заявив про готовність української армії до реінтеграції з російською армією.

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Показати ще

"Питання реінтеграції, це питання в першу чергу безпеки. Я вас хочу запевнити, що військовий і військовий росіянин, які проти нас воювали й продовжують воювати, і навіть ті військові, які є в формуваннях Донецької й Луганської областей, якщо буде ухвалено рішення політичне й імплементоване, вони реінтегруються дуже швидко. Тому що все-таки крім національної ідеї існують військові традиції. І знайти спільну мову військовим росіянам і військовим українцям, навіть якщо вони були ворогами, краще. Але не забувайте, що існують праворадикальні рухи, які державою не контролюються", – сказав він.

Нагадаємо, "За що воювали?": полковник ЗСУ зробив гучну заяву про "Л/ДНР" і нарвався на неприємності, гримить скандал.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Романенко розклав по поличках зустріч Зеленського з Путіним: що насправді сталося на "нормандському саміті"

Також "Знай.ua" писав, що загиблий на Донбасі полковник "Альфи" забрав з собою секрети екс-беркутівців: озвучено нові подробиці.