Лікарі назвали не лише смачні, а й найкорисніші фрукти цієї зими, повідомляє портал “UkrHealth”.

Першою у списку йде хурма, яка містить майже всі вітаміни, які для правильного функціонування організм потребує щоденно — груп А, В, С та Р. Також в хурмі міститься велика кількість магнію, йоду та калію, які є корисними для щитовидної залози та серцево-судинної системи.

Також лікарі радять їсти банани. Вони не лише корисні для серцево-судинної системи, а й допомагають зберігати шкіру пружною, покращують роботу нервової системи, а також багаті природними антиоксидантами.

фрукти в супермаркеті

Для покращення імунітету також радять вживати мандарини, оскільки цей цитрус є лідером за кількістю вітаміну С. Крім того, в мандарині міститься багато вітаміну D, ефірних масел та синефрину — речовини, яка допомагає боротись з хронічними бронхітами.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Ще одним природнім полівітамінним комплексом є ківі, багатий на вітаміни груп А, В, С, Е, а також на клітковину, антиоксиданти, фолієву кислоту, флавоноїди, пектини, актинідін та органічні кислоти. Вони підвищують рівень гемоглобіну та допомагає нормалізувати рівень холестерину в організмі.

Нагадуємо, що нещодавно Держстат опублікував дані, згідно із якими в Україні вчергове зросли ціни на продукти харчування.

Також Знай.uа писав, що АТБ годує українців тухлої білою штукою прямо з підлоги: кадри цього нахабства.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що зелень, яйця, тунець і м'ясо: вчені склали список найбільш небезпечних продуктів для здоров'я.