Служба безпеки України припинила діяльність групи осіб, яка створювала і просувала фейкові акаунти для громадян Росії й терористів "ДНР". Група розміщувалася у столиці країни — Києві.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

"Акаунти використовувалися замовниками для встановлення і підтримки залегендованих контактів з українськими громадянами, проведення незаконних фінансових операцій, пересилання поштою товарів, вилучених з законного обороту", – повідомили у відомстві.

"Ботоферма" також використовувалася для масового поширення деструктивних публікацій в соцмережах і месенджерах, розсилки неправдивих повідомлень про "мінування", а також інших дій, спрямованих на дестабілізацію громадського обстановки в Україні.

Популярні новини зараз

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Правоохоронці вилучили обладнання, що управляє масивом SIM-карт, віртуальними мобільними телефонами, розсилкою СМС-повідомлень. Внаслідок обшуків слідчі отримали "незаперечні докази причетності конкретних осіб".

Нагадаємо, загибель підлітка в Прилуках обросла містичними деталями: поховали не повністю, з тіла зникли...

Також Знай.uа писав, що на Чернігівщині зарізали і кинули на рейки школяра: під підозрою діти київських чиновників.

Ще портал Знай.uа повідомляв, що Зеленський затвердив п'ять сценаріїв для Донбасу перед зустріччю у Нормандському форматі: деталі.