Українських пенсіонерів до Нового року можуть озолотити. Пенсійний фонд 2 грудня листопада почав виплати пенсій за грудень після того, як перерахував пенсії у зв'язку із зміною прожиткового мінімуму для українців похилого віку з 1 грудня 2019. Про це повідомляє прес-служба Пенсійного фонду України.

"2 грудня 2019 Пенсійним фондом відповідно до затвердженого графіку розпочато фінансування пенсій", - сказано в повідомленні.

Згідно йому, на пенсійні виплати спрямовано 603,2 млн грн. Тож, тепер літні люди зможуть собі дозволити гарно відсвяткувати новорічно-різдвяні свята і внукам дати по 100 гривень.

Українські пенсіонери, фото: REUTERS

Відтепер розмір мінімальної пенсії для українців, які втратили працездатність, зросте з 1564 до 1638 грн. Розмір максимальної пенсії збільшили на 740 грн до 16 380 грн.

Популярні новини зараз

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

1 грудня зросте і розмір максимальної допомоги по безробіттю. Тепер ця сума складе 8408 гривень. Мінімальна допомога по безробіттю поки залишилася такою ж, як і раніше, у розмірі 610 гривень.

Українські пенсіонери, фото: РБК

"Сьогодні прожитковий мінімум на одну людину становить для працездатних осіб — 2007 грн, а з 1 грудня він збільшиться до 2102 грн. Це означає, що ті, хто отримують максимальну допомогу по безробіттю (що розраховується в процентному співвідношенні від середнього доходу за останні 6 місяців роботи і не може перевищувати зараз 8028 грн), з 1 грудня будуть отримувати не більше як 8408 грн в місяць (4 прожиткових мінімумів)", - повідомляють у Київському центрі зайнятості.

Розмір допомоги по безробіттю залежить від страхового стажу та заробітної плати, яка була перед звільненням.

Нагадаємо, раніше на пенсію у 55: пропозицію Зеленського розглянули, до чого готуватися українцям.

Також Знай.uа писав про накопичувальні пенсії, скасування надбавок та перерахунок: до чого готуватися українцям у 2020 році.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що українці отримають новий вид соціальної допомоги: Кабмін затвердив щорічні виплати.