Всесвітній день боротьби з пневмонією

Ініціатором цього дня стала Глобальна коаліція проти дитячої пневмонії. У неї входять міжнародні урядові та неурядові організації, навчальні та науково-дослідні інститути, фонди і громадяни активісти. З її допомогою намагаються привернути більше уваги до проблеми цього захворювання.

Багато установ охорони здоров'я організовують у цей день профілактичні медичні огляди, волонтери розповідають людям про пневмонію та її ризики. А всі небайдужі можуть висловити солідарність з хворими. Для цього достатньо надіти блакитні джинси, так як саме ця одежа стала символом цього дня.

Пневмонія, фото: Кубанские новости

Гуру Нанак Джаянті — День народження Гуру Нанака

Гуру Нанак – творець вчення сикхізму. День відзначають в повню місяця Картік. Але за нашим календарем дата змінюється щороку. Розпочинають святкування з триденної церемонії під час якої без перерви читають священну книгу сикхів «Грантх Сахіб». На третій день цю книгу виносять на процесію вулицями міста. Прапор сикхів на чолі процесії несуть п'ять озброєних охоронців. А жінки співають гімни з «Грантх Сахіб». Школярі теж збираються в невеликі загони і марширують.

Свята 12 листопада, фото: India Daily

Популярні новини зараз

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Показати ще

День народження Хуаны Інес де ла Крус

Цей день відзначають в Мексиці 12 листопада. Хуана Інес де ла Крус була черницею-ієроніміткою, яка увійшла в історію як драматург, філософ, композитор, поетеса і одна з найосвіченіших жінок того часу в Новій Іспанії. Також вона не боялася висловлювати свою незгоду з богословами, навіть самими відомими, протестувати проти чоловічого лицемірства. Її навіть назвали «феніксом Америки», «десятою музою» і «мексиканським феніксом».

Свята 12 листопада, фото: Peoples.ru

Православні свята:

  • Священномученика Зіновія і мучениці Зіновії.
  • Апостолів від 70-ти Терентія, Марка, Варсави і Артема.
  • Озерянської ікони Божої Матері.

Зиновій і Зиновія, Синичкин день

В цей день відзначається пам'ять священномученика Зиновія, єпископа Егейського, і сестри його — мучениці Зіновії. У наших пращурів це було свято для мисливців і рибалок. Мисливці збиралися за зайцями. Якщо не спіймати жодного звіра, то весь рік не буде удачі в полюванні. А Синичкиним святом день називали, тому що прилітали зимові птахи. Діти спеціально для них майстрували й розвішували годівнички.

Народні прикмети на 12 листопада

Іменини в цей день

Олександр, Анастасія, Артем, Герман, Олена, Зіновій, Йосип, Леонід, Макар, Максим, Марк, Матвій, Семен, Степан, Терентій, Юліан


Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, що погода взимку буде аномальною. Тенденція останніх років збережеться, однак зміни клімату призведуть до сильних коливань температур. Українці ще дізнаються, що таке "собачий холод".

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.